El Pirineu ja està nevat i ben a punt. I vosaltres?

La temporada d’esquí alpí comença a fer xup xup, i esquiadors i snowboarders de tot el país i més enllà ja fa dies que es comencen a mirar el Pirineu de Girona, mentre posen a punt les seves eines.

Per situació, tradició, condicions i serveis, el Ripollès i la Cerdanya ofereixen un ventall enorme de possibilitats. Es converteixen en territori d’actuació natural per tots aquells qui tenen ganes de treure el màxim rendiment a la neu i a aquest esport.

Més encara, quan hi ha novetats ben sucoses a algunes de les estacions d’esquí del Pirineu de Girona. Enguany, per exemple, a Vall de Núria, La MolinaMasella.

Anem a pams. Ja sabíem que Masella comptava amb el desnivell més gran (gairebé 1.000 metres) i la pista més llarga (fins a 7 km) de tot el Pirineu Oriental. A més, per aquesta temporada ha millorat tant el sistema per generar neu com també la seva mítica pista del tub. Tot plegat, per mantenir-se com un dels referents en el sistema de la neu produïda del sud d’Europa, i, a la vegada i sobretot, permetre fer més neu amb menys temps per aprofitar al màxim les temperatures òptimes. L’altre repte a Masella per aquesta temporada que tot just encetem, és optimitzar la pista negre del Tub per mirar d’obrir-la tants dies com sigui possible.

De la seva banda, La Molina, que segueix situada com una autèntica referència a casa nostra, fa un pas més amb l’activació de “La Molina Check In”. Aquest servei estalvia les cues als usuaris i fa així que puguin gaudir al màxim de la neu. En aquesta línia, s’ha millorat l’asfalt dels aparcaments. També s’ha invertit en la producció de neu, millorant i optimitzant el sistema de producció de neu amb l’adquisició i implantació d’11 nous canons.

Al mateix temps, l’estació de Vall de Núria aposta per tot tipus de públics amb un nou recinte i espai per als més menuts. Es dirà “El Cau de la Marmota”, i comptarà amb una gran diversitat d’activitats adaptades a les diferents èpoques de l’any. Per les parelles, un nou paquet romàntic a l’Hotel Vall de Núria. Pels aventurers, més i millors circuits de raquetes. Pels competidors, la CronoNúria aquest any formarà part del campionat de Catalunya de curses verticals. I, a més, s’ha rehabilitat l’ermita de Sant Gil de Vall de Núria, i s’hi han fet millores en l’accessibilitat i en l’interiorisme.

Vallter 2000 segueix potenciant el model d’estació de muntanya familiar amb productes i activitats adreçades a famílies esquiadores amb mainada. A més de les tradicionals activitats relacionades amb les festes de Nadal, Reis i Carnaval a Vallter també hi té un pes important la pràctica de l’esquí de muntanya, amb cursos d’iniciació en aquesta modalitat.

I pels que sou més d’esquí de fons d’aquí a uns dies us parlarem de l’oferta existent al Pirineu de Girona.

Tot a punt, doncs, per gaudir d’un excitant temporada de neu al Pirineu de Girona. Vindreu?

Fotos: Arxiu d’imatges PTCBG