Pujada al Castell de Sant Miquel amb un guia de natura

El programa Mou-te de senderisme guiat al Gironès d’enguany ens torna a proposar un bon grapat de rutes per la comarca. Després d’un 2018 carregat de sortides repartides per tot el territori gironí i acompanyades d’un guia de natura, aquest 2019 es presenta amb novetats molt interessants com la pujada al Castell de Sant Miquel des de Campdorà.

Aquesta ruta, que serà el proper diumenge 17 de febrer, té una dificultat mitja i començarà a les 10 del matí. Queden pocs dies i cal fer reserva prèvia! Si no hi heu estat mai, aprofiteu aquesta oportunitat per conèixer un dels miradors més privilegiats de la zona, des d’on gaudireu d’unes excepcionals vistes, des de l’Empordà i les Illes Medes fins al Pirineu.

La singularitat de fer les sortides amb un guia de natura recau en l’expertesa i el valor afegir de la sortida, ja que el guia us farà participar de la caminada descobrint, olorant i emocionant-vos amb el patrimoni natural i cultural de la ruta, coneixent els orígens, tradicions i particularitats dels indrets per on passareu.

Les places són limitades, i us aconsellem que  consulteu la programació de tot l’any i com apuntar-vos-hi.

A banda de la pujada al Castell de Sant Miquel també hi ha previstes dues novetats més: d’Aiguaviva a Sant Roc (Aiguaviva – Vilablareix) per descobrir l’ermita amagada, el 31 de març; i El Poble vigilat pel Castell, una passejada entre turons i el riu Ter, fins al Castell de Cervià. Aquestes dues sortides presenten una dificultat mitja.

Abans, però, tenim una proposta amb una dificultat alta, el proper diumenge 24 de febrer, quan s’anirà a Sant Roc de la Barroca, l’ermita dalt del cingle. Es tracta d’una interessant ruta de tot el dia per la Vall del Llémena dirigida, aquesta sí, als més experts.

 

Mou-te! amb Senderisme Guiat 2019

El programa Mou-te presenta rutes de diferents nivells de dificultat, tot i que la majoria són aptes per a tots els públics. Totes les sortides comencen a les 10 del matí i tenen una durada aproximada de 3 hores i mitja, excepte les de dificultat més alta que s’allarguen tot el dia. El preu de cadascuna és de 3 € per persona i són gratuïtes pels menors de 12 anys.

El programa és una iniciativa de l’Àrea de Turisme del Consell Comarcal del Gironès i els Guies de Natura del Gironès, i cal fer reserva de les passejades guiades. Podeu contactar amb Gironès, Terra de Passeig (turisme@girones.cat i tel:972011669 ).

 

Fotos: EliziR, Cesc Compte, Consell Comarcal del Gironès