Cicloturisme de cap a cap: la Ruta del Ter.

Us presentem una atractiva proposta per fer en bicicleta. Tot i que si sou més de caminar i agafar-s’ho encara amb més calma, heu de saber que aquest recorregut és perfectament vàlid per a vosaltres. Òbviament ho haureu de fer per etapes, ja que estem parlant de més de 200 quilòmetres de camins. Preciosos, però la distància total és la que és, no enganyarem a ningú ara!

Parlem de la Ruta del Ter, una ruta que enllaça dos pols d’atracció turística com són els Pirineus i la Costa Brava, a través d’un itinerari que ressegueix el curs del riu Ter i que travessa cinc comarques catalanes.

Ja sabeu que Girona i el Ter tenen una relació indeslligable. Aquest riu, el més cabalós de la demarcació, ha estat durant segles un motor imprescindible per a la indústria i l’agricultura de molts pobles. Des del seu naixement a la pirinenca zona d’Ulldeter, a Setcases, fins a la desembocadura a la gola del Ter, a Torroella de Montgrí. I amb la mateixa naturalitat amb què el pas de l’aigua uneix en silenci diferents comarques, també ho fa la Ruta del Ter, una proposta cicloturista de 220 quilòmetres. Al llarg del recorregut podreu conèixer una gran diversitat de paisatges i explorar els elements culturals, la gastronomia i les tradicions dels municipis pels quals passa la ruta.

És una proposta pensada per completar en quatre o cinc dies, però que permet totes les adaptacions imaginables! Amb l’opció de fer-ne alguns trams curts i circulars per als cicloturistes que només estan de pas.

Per tranquil·litat vostra, el recorregut transcorre per vies amb baixa intensitat de trànsit com ara pistes forestals, vies verdes, camins rals i carreteres secundàries.

Com dèiem, és un recorregut perfectament adaptable a les vostres ganes de pedalar i al temps del que disposeu, però ens permetem el suggeriment de fer-la en bici en quatre etapes:

De Vallter a Ripoll (48,7 quilòmetres)

De Ripoll a Manlleu (46,7 quilometres)

De Manlleu a Girona (75,24 quilòmetres)

De Girona a la Gola del Ter (49,18 quilòmetres)

 

Aquí us podeu descarregar els tracks de les etapes. Us serviran per conèixer els aspectes tècnics i de terreny que necessiteu saber per sortir ben preparats, com el perfil altimètric  dels diferents trams. I tingueu present que al llarg del ruta trobareu empreses que us ajudaran a planificar i organitzat el vostre viatge. Perquè no oblideu que estem en un territori on es viu el cicloturisme amb tota la intensitat.

Doncs va, ja ho sabeu, una bona proposta per acabar l’any damunt la bici, o bé per començar el 2019! A més de 2.000 metres d’altura, i resseguir el Ter fins a la seva entrada al Mediterrani.