Blanes, inici d’espectaculars rutes amb bicicleta per la Costa Brava

Si agafar la bici sempre és un plaer, fer-ho en un entorn natural com el de Blanes ajuda a que l’experiència sigui encara més satisfactòria. I és que més enllà d’una activitat esportiva el ciclisme és un factor de benestar personal i qualitat de vida, i l’arribada de la primavera ha obert de nou les portes a uns paisatges exuberants i a una munió de ciclistes que, com vosaltres, saben aprofitar l’extens catàleg de carreteres secundàries i mítics ports de muntanya que ofereix la demarcació.

En aquest sentit Blanes, que fa una clara aposta pel turisme actiu, ha dissenyat diverses rutes per a diferents nivells de preparació que tenen en comú la diversió damunt la bici i la fusió amb uns paisatges perfectes per gaudir al màxim d’aquest esport.

rutes amb bicicleta Costa Brava
Blanes té tots els elements per ser punt d’inici i final de les vostres millors sortides cicloturistes

Rutes per carretera de Blanes a Llagostera passant per Tossa de Mar (82km)

Una sortida de pura Costa Brava, que amb el bon temps recupera aquella llum extraordinària provinent del Mediterrani i que esquitxa de verdor les carreteres costaneres. La pedalada comença per la carretera que va de Blanes fins a Lloret de Mar, un recorregut de 9 quilòmetres amb cales i platges d’allò més espectaculars, que continua fins a Tossa de Mar vorejant la línia de la costa. Un traçat molt rodador i que us permetrà portar un ritme molt còmode.

Cicloturisme Costa Brava
La ruta de Blanes a Llagostera

De Tossa anireu cap a Llagostera, ja per l’interior, on podreu posar a prova la vostra resistència per una carretera ampla i en una lleu ascensió continuada. I a Llagostera, a recuperar forces i mitja volta per iniciar el descens que us tornarà a situar fins a la carretera de la costa que us portarà de nou a Tossa de Mar, i d’aquí cap a Blanes.

Seguint l’estela dels ciclistes professionals

L’atractiu de la vila i el seu entorn natural no ha passat desapercebut als organitzadors de diferents proves dels calendaris internacionals, i Blanes ha acollit en diverses ocasions etapes de la Volta a Catalunya i d’altres proves del calendari ciclista català, amb la disputa de cronoescalades i algunes curses cicloturistes.

Cicloturisme Costa Brava i Garrotxa: Blanes – Sils – Sant Esteve de Llémena (154 km)

Si voleu posar a prova la vostra resistència aquesta ruta de llarga distància es pot convertir en tot un repte. El seu circuit irregular, amb moltes pujades i baixades, promet canvis de ritme i s’ha d’estar molt en forma per poder completar-lo amb èxit.

La primera parada, sortint de Blanes, és Sils. Seguint la carretera comarcal arribareu a Anglès. A partir d’aquí comença el trajecte més costerut i amb pendent que us portarà directament a Sant Esteve de Llémena, d’on surten infinitat de rutes de senderisme que podeu combinar amb la bicicleta.

De Sant Esteve, a les Planes d’Hostoles, a les valls de Cogolls i d’Hostoles, envoltades de cingles de més de mil metres d’alçada, i el volcà Puig Rodó. Aquesta vall forma part del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa. Des de les Planes, enfilareu una carretera amb revolts en direcció a Santa Coloma de Farners i seguireu pedalant en pla fins arribar de nou a Blanes.

Bicicleta rutes per carretera Costa Brava
Arribada a Blanes, amb les seves platges com a teló de fons

Des de Blanes hi ha també altres propostes cicloturistes, com la sortida fins a Taradell (137 km), molt agradable i de fàcil rodatge, que s’inicia amb una carretera ampla i perfecte per pedalar sense pressa mentre gaudiu del paisatge de la Selva.

Aquí trobareu un munt de rutes amb bici per descobrir la Costa Brava i el Pirineu de Girona.

Fotos: Turisme de Blanes