Les millors rutes per la Cerdanya, amb el festival Happy Walking

La Cerdanya es prepara per viure, un any més, el gran festival de senderisme del Pirineu, el Cerdanya Happy Walking. Si us agrada caminar teniu del 9 al 12 de juny teniu una oportunitat extraordinària per a descobrir aquest fascinant territori fronterer, en ple Pirineu de Girona.

Rutes a peu per la Cerdanya per a tots els públics

Paisatges espectaculars, un munt de camins per gaudir i un agradable clima per a fer sortides guiades de natura.

Les 8 propostes d’enguany són per a tots els públics perquè hi ha sortides de diferents dificultats i per a tots els nivells i estats de forma. Escolliu la que més s’adeqüi a les vostres aptituds i no perdeu ni un minut més per reservar les millors excursions per la Cerdanya!

Sortida nocturna amb observació del cel de la Cerdanya

Una de les sortides més especials és la nocturna pels boscos del Puigpedrós (10 juny, 5 km), a l’àrea de l’estació d’esquí de fons de Guils Fontanera. La pujada, sense cap dificultat tècnica, es fa de dia, amb els últims raigs de sol, des de l’inici de l’estació d’esquí i seguint el famós GR11 que travessa tot el Pirineu. I mentre es fa de nit, de la mà d’un expert astrònom, descobrireu els secrets que amaga el cel de la Cerdanya i el podreu observar a través d’un telescopi.

La tornada la fareu amb frontals, per una pista forestal que us retorna a l’inici de la ruta sense dificultats, i amb la seguretat d’haver fet una sortida que no oblidareu mai.

Rutes per la Cerdanya

La del Collet de Coma de Fornós (9 juny) és una sortida exigent, de 12 km, que passa per una gran reserva de marmotes, i garanteix unes vistes espectaculars de tota la Cerdanya i la serra del Cadí.

El 10 de juny teniu l’opció de fer la descoberta de la Vall del Pi (12,5 km), una de les valls amb més encant de Cerdanya, recorrent camins pel mig de boscos d’avets, rierols i per un dels emblemes de la vall com és la Roca Foradada.

Què visitar a la Cerdanya

Altres opcions molt recomanables són fer la sortida circular guiada per la cara nord del Cadí (11 juny, 11 km), on visitareu diversos búnquers, o la sortida d’iniciació a la marxa nòrdica pels camins de Pla d’Alp (11 de juny, 8 km), enllaçant diversos camins i senders per aquesta frondosa plana ceretana.

I pel diumenge 12 de juny, també teniu diferents propostes per escollir i gaudir de la Cerdanya en plena efervescència de natura. Amb la sortida cultural al cap del Ginebrar fareu una passejada panoràmica (10km) pel voltant de La Molina, assaborint la frescor dels boscos de pi negre, prats alpins i de pastura. I també podeu fer la descoberta de rutes i senders de Fontanals de Cerdanya (8 km).

Voleu més informació sobre què visitar a la Cerdanya?

Consulteu el programa complet del Cerdanya Happy Walking. Totes les excursions inclouen el guiatge, un “happy kit” per l’excursionista i una mostra de producte local.

I si voleu descobrir un bocí més del Pirineu de Girona, la ruta de Ger a Niula és ideal com a excursió a la Cerdanya per fer en família.

Fotos: Marc Planagumà