Camina i emociona’t amb les rutes per la Garrotxa

La Garrotxa és un d’aquells territoris privilegiats, que si el descobreixes tot caminant encara llueix més els seus atributs naturals. I per sort tenim un munt de combinacions per aconseguir-ho, més de 40 propostes de rutes per la Garrotxa per a tots els gustos, edats i nivells de dificultat, perquè tothom hi trobi la sortida que més li escau. Amb el punt en comú que, sigui quina sigui la que escolliu, us sorprendrà per la seva varietat i per la bellesa d’uns recorreguts plens de petits racons que us fascinaran.

Una tardor excepcional per fer excursions per la Garrotxa

Des de Turisme Garrotxa ens han seleccionat les millors rutes, que podeu filtrar en funció de la seva dificultat, si són per fer a peu, corrent o amb bici, la durada de la sortida i fins i tot el municipi de sortida i arribada. Per oferir-vos un petit tast hem selecciona tres de les caminades de baixa o mitjana dificultat, com a mostra d’unes caminades que podeu fer amb família o amics i gaudir a peu per la Garrotxa d’una tardor excepcional.

Ruta Xenacs pel camí de les Barrincoles, a les Preses

Amb sortida des de Les Preses aquesta senzilla excursió de poc més d’una hora de durada ens portarà fins a l’àrea recreativa de Xenacs, una de les balconades privilegiades al Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa. La seva alçada, a 838 metres, converteixen Xenacs en l’atalaia perfecta per contemplar la plana de les Preses i la Vall d’en Bas. Un dels camins més coneguts que pugen a l’àrea recreativa és el de les Barrincoles.

La Garrotxa rutes
Ruta del camí de Xenacs

La ruta surt des de la casa de colònies del municipi, i de seguida comença a pujar muntanya amunt, passant pel costat de Can Talaia, per un traçat amb un fort pendent. Quan sigueu a Xenacs us podeu animar i caminar uns 50 minuts més (inclou la tornada) per pujar fins al mirador del Puig Rodó. És un camí ben senyalitzat que us durà fins a una altra panoràmica excepcional de la comarca. Consulteu tota la informació de la ruta

Circuit pla de Les Preses, volcà del Racó i laves de Pedra Tosca

Aquesta és una ruta que exemplifica la gran varietat del paisatge de la Garrotxa. Hi trobareu present l’alteració provocada per la lava del volcà Croscat fa més de 10.000 anys, creant un entorn natural molt singular.

Ruta dels volcans de la Garrotxa
Paisatge volcànic, un dels trets singulars d’aquest itinerari

La ruta circular és d’unes 3 hores i 9,7 quilòmetres, sortint des de les Fonts de Sant Roc, a Olot, i amb arribada a Les Preses, tot travessant la plana d’en Bas. Tot seguit s’enfila al volcà del Racó i torna cap a Olot travessant el Bosc de Tosca, els aiguamolls de la Moixina i el Parc Nou, a mig quilòmetre del punt d’inici. Consulteu tota la informació de la ruta

Rutes per la Garrotxa
La passejada pel Croscat mereix una bona sessió de fotos

De Sant Pere Despuig al Pont de la Rovira, a la Vall de Bianya  

Aquesta és una sortida de baixa dificultat, de poc més de dues hores de durada i 11 quilòmetres. Una caminada per un dels racons més bonics de la Vall de Bianya, seguint el curs de la riera de Santa Llúcia que us portarà fins al pont de la Rovira, on farem mitja volta per tornar. A no ser que vulgueu allargar la sortida mitja horeta més per arribar, seguint les marques grogues, fins a l’església de Santa Llúcia.

Rutes a peu per la Garrotxa
El camí surt de Sant Pere Despuig i de seguida us portarà pel mig del bosc, resseguint la riera

És una ruta apte per fer amb nens, o en una sortida amb amics, i al llarg del recorregut podreu conèixer un bon grapat de cases pairals de gran bellesa. Consulteu tota la informació de la ruta.

Descobreix més rutes de senderisme que no et pots perdre aquesta tardor.

Fotos: Turisme Garrotxa