Senderisme guiat pels entorns naturals del Gironès

Caminar, gaudir del territori i conèixer la seva gent. Aquesta és la proposta del programa Mou-te, de senderisme guiat al Gironès, que ofereix una vintena de sortides repartides durant tot l’any, excepte juliol i agost, amb l’acompanyament d’un guia de natura. Són itineraris amb diferents nivells de dificultat, tot i que la majoria són aptes per a tots els públics i durant els quals el guia us proposa descobrir, olorar i emocionar-vos amb el patrimoni natural i cultural, tot coneixent els orígens, les tradicions i les particularitat dels municipis que es visiten.

Les properes sortides són al Congost i la muntanya dels Sants Metges a Sant Julià de Ramis (4 de març), la ruta de Llorà a Santa Afra entre Sant Martí de Llémena i Sant Gregori (18 de març), la passejada rural pels Masos del pla de l’Onyar a Fornells de la Selva (15 d’abril) i la Vall de Sant Daniel de Girona (22 d’abril). Aquí podeu consultar la programació de tot l’any.

Totes les sortides comencen a les 10h i tenen una durada aproximada de 3 hores i mitja. Tenen un preu de 3 € per persona i són gratuïtes pels menors de 12 anys.

Pou de glaç i la pela del suro com a novetat

Enguany s’han afegit al programa dues rutes noves, a Flaçà amb la ruta “Entre boscos i camps” a Flaçà (21 d’octubre) i la ruta “Al cor de les Gavarres” a Cassà de la Selva (17 de juny). Aquesta última inclou una demostració de la pela del suro a Can Vilallonga, una finca gestionada pel Consorci de les Gavarres. De la seva banda, la passejada per Flaçà permetrà als participants conèixer un antic pou de glaç amagat entre les pinedes de Flaçà.  També s’han incorporat novetats en algunes de les rutes tradicionals, com la sortida ornitològica de Girona o la volta sencera al Volcà de la Crosa, entre els municipis d’Aiguaviva i Bescanó.

Algunes sortides també es complementen amb tastos de productes per tal de donar a conèixer els productors locals i les seves delícies, com el cas del iogurt la Granja La Selvatana de Campllong, el celler Erm de les Serres de Madremanya, la coca Ermessenda de la Pastisseria Reverter o els vins del celler Eccocivi de Sant Martí Vell.

El programa és una iniciativa de l’Àrea de Turisme del Consell Comarcal del Gironès i els Guies de Natura del Gironès, i cal fer reserva de les passejades guiades. Podeu contactar amb l’associació de Guies (guiesgirones@gmail.com i 636 966 705) o  amb Gironès, Terra de Passeig (turisme@girones.cat i 972 011 669).

Foto: Cesc Compte, Consell Comarcal del Gironès