Sentir-se part del paisatge amb les raquetes de neu

Per començar l’any us proposem gaudir de la neu amb calma, a ritme de passeig, sentint com cruix sota els vostres peus a cada passa. Les raquetes de neu són una excel·lent fórmula per gaudir de l’alta muntanya durant l’hivern i de l’activitat física a l’aire lliure sense necessitar gaire equipament ni dominar cap tècnica específica. Us calceu les raquetes a sota les botes de muntanya, empunyeu uns pals… i a caminar, rememorant l’estil més tradicional d’excursionisme hivernal que us permetrà endinsar-vos en paratges difícilment accessibles amb altres tècniques d’esquí. És una manera única de sentir-se part del paisatge nevat, recorrent-lo al vostre ritme, amb la possibilitat de fer-ho amb nens o posar-se al nivell dels esportistes més experimentats.

Les estacions de muntanya del Pirineu de Girona us ofereixen diverses fórmules per a fer raquetes de neu. Des del lloguer del material fins a circuits exclusius, a més de sortides guiades i màgiques excursions en grup per veure la lluna plena sobre el mantell blanc de les muntanyes.

A Alp 2.500, el domini esquiable de Masella i La Molina, hi trobareu diversos circuits senyalitzats per fer amb raquetes i també la possibilitat de fer sortides pel vostre compte o acompanyats d’un guia professional. En funció de l’estat de forma podeu fer un passeig per l’entorn de les estacions o aventurar-vos a fer el circuit circular que puja fins a Tosa d’alp (2.257 m) i el refugi del Niu de l’Àliga, amb sortida i arribada al telecabina Alp 2.500.

Vallter 2000 també us ofereix diferents opcions per calçar-vos les raquetes i gaudir de l’extraordinari entorn natural d’aquesta estació ripollesa. Disposa de 7 itineraris marcats, per a tots els nivells, que van des de la cota 1.910 fins als 2.550 metres. Els que us estreneu en aquesta modalitat podeu aprofitar les sortides d’iniciació que es fan en circuits circulars i amb desnivells i distàncies moderades. I si ja porteu una mica d’entrenament a les cames apunteu-vos a les excursions matinals, amb tallers i coneixement de la muntanya o a les nocturnes sota la llum de la lluna i que també inclouen el sopar.

De la seva banda, Vall de Núria és també un excel·lent escenari natural per iniciar-se en la pràctica de les raquetes de neu. Ofereixen paquets que inclouen la pujada amb el tren cremallera fins a l’estació, el lloguer de material i la sortida guiada pels entorns del santuari i l’estació d’esquí. I per gaudir amb tota la intensitat les nits més especials, organitzen sortides sota la lluna plena a un ritme tranquil i aptes per a tots els públics, per gaudir de la natura durant les hores de més quietud del dia i acabar-lo sopant a l’hotel Vall de Núria i compartint amb els companys de ruta l’experiència viscuda.

L’estació d’esquí nòrdic Guils Fontanera té tres circuits de raquetes, uns recorreguts d’entre 3 i 7 quilòmetres perfectament senyalitzats i fora de les zones d’esquí de fons, que us permetran passejar o fer esport al vostre aire, en funció del ritme que l’hi vulgueu posar.

A banda de les estacions de muntanya per fer la iniciació a les raquetes de neu o per sortides més exigents també podeu comptar amb els serveis d’empreses especialitzades com Giroguies, Mountain Free Time, CEA Alt Ter o Altitud Extrem que us ofereixen diferents fórmules d’excursions amb raquetes, combinades al vostre gust amb d’altres propostes lúdiques i de turisme actiu.