La Costa Brava amb ulleres, tub i aletes

Us agrada l’snorkel? O potser no l’heu practicat mai? No us preocupeu, tant si el coneixeu com si no, us facilitem la informació necessària perquè descobriu el món submarí de la Costa Brava a través d’aquesta activitat.

No necessiteu gaire equipament ni tampoc haver estalviat durant tot l’any per practicar snorkeling, com tampoc cal que compteu amb cap titulació. Com veieu, serà ben senzill gaudir dels racons més espectaculars del fons marí de la Costa Brava. Qui no té ganes de veure què s’hi amaga? Agafem el tub, les ulleres, les aletes i… som-hi! Descobrireu la increïble bellesa d’una variada fauna i flora, amb peixos sorprenents i racons amagats entre les roques que no podríeu conèixer mai des de la superfície.

Per a fer-ho ben assessorats us presentem quatre empreses amb qui podeu anar a fer snorkel amb tota seguretat. Hi trobareu professionals que us ajudaran en tot moment i podreu llogar-hi el material que us faci falta, si és que no en teniu de propi. També us oferiran la possibilitat de practicar submarinisme, però si ho voleu fer més senzill i sou dels qui us agrada anar lleugers dins l’aigua, l’snorkel us està esperant .

Si aneu cap a l’Estartit, a Torroella de Montgrí concretament, hi ha dues empreses especialitzades en activitats nàutiques: l’Estació Nàutica l’Estartit-Illes Medes i Medaqua.

L’Estació Nàutica l’Estartit-Illes Medes és la central de reserves del Parc Natural del Montgrí, Les Illes Medes i el Baix Ter. Compta amb activitats nàutiques, terrestres i aèries: submarinisme, snorkel, caiac, excursions en vaixell, vela… Disposen de programes d’activitats adaptades a totes les edats i nivells, per a grups d’amics, famílies, parelles, etc. I pel que fa Medaqua, hi trobareu la mateixa diversitat per conèixer a fons tota la zona, tant tocant de peus a terra com submergits al fons del mar.

Si el vostre objectiu és anar cap a l’Alt Empordà, podeu fer parada a Roses. Allí hi trobareu l’Estació Nàutica Roses-Cap de Creus, on hi preparen viatges a mida, programes per escolars, paquets d’activitats de cap de setmana, allotjament, lloguer de motos aquàtiques, paracaigudisme, snorkel

I si la vostra destinació és Llançà, no us faltarà de res, perquè Sk Kayak us ofereix una gran varietat d’activitats relacionades amb el caiac, i amb les que podreu descobrir el Parc Natural del Cap de Creus i els Aiguamolls de l’Empordà. Entre elles hi ha el caiac-snorkel per gaudir a fons del mar, combinant la descoberta de l’entorn amb les immersions a pulmó lliure. Totes les activitats de Sky Kayak tenen un alt contingut didàctic, i és que les acompanyen de fitxes descriptives de la fauna i la flora de la zona. A més, els monitors transmeten els seus coneixements en termes de biologia, geografia i geologia a tots als clients.

A més a més, també podeu confiar en l’oferta dels 34 centres de submarinisme que trobareu de Blanes a Portbou, i que formen part de l’associació de centre d’immersió de la Costa Brava. La majoria d’ells també us orientaran amb l’snorkeling, us posaran totes la facilitats per practicar-lo i us descobriran quins són els millors indrets de cada municipi per practicar aquesta activitat.

Doncs ja tenim bon temps, l’espectacular paisatge que ens ofereix la Costa Brava i comptar amb activitats com l’snorkel per refrescar-nos i passar una bona estona, qui es pot resistir a passar un dia així? Què us sembla aprofitar aquests mesos d’estiu per aprendre a fer snorkel i alhora conèixer la Costa Brava des de tots els racons possibles? És un bon pla, no?

Fotos: Jordi Chias, Julien Collet, Arxiu d’imatges PTCBG