A trotar!

Pot haver-hi una millor manera d’estar en contacte amb la natura, que fer-ho damunt d’un cavall? Es tracta sens dubte d’una forma única de conèixer el territori, a un altre ritme i des d’un altre punt de vista. I a casa nostra disposem d’una àmplia i interessant oferta de sortides amb cavall pel territori. Per tots els gustos, per grans i petits, i ben repartits per la geografia. Des del Pla de l’Estany a la Costa Brava i, fins i tot, en plena Vall de Núria. Voleu cavalcar per terres gironines? Doncs enselleu el vostre cavall, que sortirem!

Al Pla de l’Estany hi tenim un parell d’opcions, tant per fer sortides de mitja jornada com per iniciació amb ponis per als més menuts. A tocar de l’estany, a Banyoles mateix, hi teniu la proposta d’Agenda Gestió Esportiva. Es tracta d’una agència pionera del turisme actiu i esportiu i el seu ventall d’ofertes es dirigeix a tots els públics. L’altra opció, sense moure’ns de la comarca, és a Panorama Trails, a Vilademuls, des d’on podrem recórrer bona part del nostre territori amb sortides pensades per a tothom, ja sigui per perfils més esportius o per aquell turisme que busca el contacte amb la natura per relaxar-se i desconnectar. Tot és qüestió de gustos.

Si el que voleu és trepitjar a cavall tots els racons de la Costa Brava, la vostra opció sens dubte és la de Trek and Ride, a Calella de Palafrugell. Una agència que, a més, posa l’accent tant en les activitats a la natura com també en la gastronomia i els vins. Per llepar-se’n els dits! I si la Costa Brava us agrada però sou més de muntanya, doncs també teniu un lloc on dirigir-vos a gaudir de l’equitació enfilant cal al Pirineu. Ni més ni menys que al Ripollès, amb un dels centres neuràlgics del turisme actiu i de natura a casa nostra, la Vall de Núria.

Heu pres nota? Si sou dels que ja heu caminat, corregut i pedalat i us voleu acostar al territori d’una manera diferent i sostenible… ja ho sabeu, poseu una ruta a cavall a la vostra vida! Penseu que, si no ho heu fet mai, l’experiència de ben segur us seduirà. Si per contra, ja ho heu tastat, es tracta tan sols de variar la ruta per conèixer d’una forma divertida i galopant el nostre territori. I és que el món es veu amb uns altres ulls quan el mirem des de dalt d’un cavall.

Fotos: Dani Salvà, Àlex Gosteli,  Maria Geli-Pilar Planagumà, Gonzalo M. Azumendi, Arxiu d’imatges PTCBG