És moment d’iniciar-se en el submarinisme a la Costa Brava

El setembre és un dels millors mesos de l’any per practicar submarinisme o esnòrquel. Què, ja no hi comptàveu aquest estiu? Doncs és molt bona època perquè ho proveu, penseu que l’aigua del mar encara és ben calenta gràcies a l’escalfor absorbida durant els darrers mesos, i la temperatura exterior encara és molt agradable. I quin millor lloc que la Costa Brava per a debutar en aquestes modalitats aquàtiques? Teniu al vostre abast les millors cales i aigües cristal·lines, parcs i espais naturals protegits com el Parc Natural del Cap de Creus, les illes Formigues i els Ullastres entre d’altres, i especialment les Illes Medes, un paradís pels submarinistes integrat al Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter. Són racons únics que us permetran iniciar-vos en esnòrquel o en immersió.

Començar en el submarinisme a la Costa Brava

L’Associació de Centres Turístics Subaquàtics de la Costa Brava, amb més de 35 centres d’immersió repartits per tot el territori, hi posa els millors monitors, el material i tot el coneixement que us fa falta per debutar en l’apassionant món submarí. Deixeu-vos guiar per ells en un medi marí excepcional, i en aquests temps que vivim procurant com mai per la vostra seguretat, garantint totes les mesures de distanciament i d’higiene necessàries per poder practicar l’activitat amb total tranquil·litat.

No us faci por ni mandra això del busseig. Per lluny que us pugui semblar és un esport que teniu molt més a l’abast del que penseu, i podeu arribar-hi sense el més mínim coneixement perquè amb un curset de primer nivell ells us formaran en tots els aspectes que calen per a una experiència segura i molt gratificant des de la primera capbussada. A més, després dels mesos tan complicats dels que venim, aquest any s’allargarà un xic més la temporada, així que aprofiteu els propers dies per a fer un tastet d’una experiència que segur que us sorprendrà.

Les 10 immersions que no et pots perdre a la Costa Brava

Sota les aigües de la Costa Brava s’hi pot trobar tot un món ple de vida amb una flora i fauna d’allò més rica i variada. Un cop us hi hàgiu aficionat us hi esperen reserves naturals, racons rocallosos, coves grans i lluminoses, turons submergits, prats de gorgònies multicolors, restes de vaixells naufragats, vistoses colònies de coral vermell… I molt més!

Els qui practiquen aquest esport afirmen que el millor de la Costa Brava és la seva varietat, amb uns fons marins molt característics plens de racons, sorprenents barreres rocoses, grans i lluminoses obertures que generen espectaculars contrallums i esquerdes on encara podem descobrir corall vermell. Per això us proposem aquestes 10 immersions que no us podeu perdre de cap manera.

El misteri dels canals i coves submarines

snorkel a la costa brava
Snorkeling a la Costa Brava

Sempre en funció del nivell dels practicants, es poden fer immersions a diferents profunditats i recorrent una gran varietat de canals submarins i coves, on hi  ha una gran varietat de vida aquàtica. I és que la tota la part de la Costa Brava que no veiem des de terra és d’una extraordinària riquesa mediambiental, i això ho saben bé els aficionats a la immersió esportiva. No oblidem que el Pirineu arriba fins al mar, i les seves formacions geològiques se submergeixen encara uns deu quilòmetres mar endins. Això fa que hi proliferi una geologia molt singular, que ha permès l’aparició d’un ecosistema únic i uns fons de  corall i poblacions de posidònies i gorgònies que faran les delícies dels qui us animeu a submergir-vos-hi.

Fotos: Ester Torrent, Arxiu d’imatges PTCBG