Submergits en el silenci de la Costa Brava

Submarinisme Corall Costa Brava

Us proposem capbussar-vos a la Costa Brava més silenciosa, desconnectar del món que coneixeu i endinsar-vos en una nova dimensió sota les aigües d’aquest mar que amaga tresors insospitats. Prats de posidònia, parets de gorgònies multicolors, racons i escletxes rocoses, són alguns dels hàbitats on descobrirem peixos, pops, estrelles de mar, nudibranquis…  una vida rica i complexa que teniu a l’abast.

Practicar submarinisme a la Costa Brava és una manera única de descobrir un patrimoni natural que cada any atreu aficionats d’arreu del món. Per fer-ho amb total seguretat i amb la garantia de gaudir al màxim d’aquesta experiència, hi ha una colla de centres de busseig repartits per tot el litoral, que formen part de l’Associació de Centres Turístics Subaquàtics i t’ofereixen tots els serveis experts i la possibilitat de realitzar cursos de submarinisme de tots els nivells, des d’un bateig fins a sessions de perfeccionament.

Els qui practiquen aquest esport afirmen que el millor de la Costa Brava és la seva varietat, amb uns fons marins molt característics plens de racons, sorprenents barreres rocoses, grans i lluminoses obertures que generen espectaculars contrallums i esquerdes on encara podem descobrir corall vermell.

Uns atractius que es fan evidents en espais tan coneguts com el Parc Natural del Cap de Creus, les illes Formigues i els Ullastres entre d’altres, i especialment a les Illes Medes, un paradís pels submarinistes integrat al Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter.

La quantitat i varietat de la seva fauna i flora submarines, protegides des de fa més de 15 anys, unides al bon servei dels centres d’immersió professionals que hi operen, converteixen les Medes en una destinació de referència, imprescindible a la llista de qualsevol capbussador, amb immersions tan emblemàtiques com La Vaca, Cavall Bernat o Pota de Llop.

 

Submarinisme per tothom

Per descobrir aquest món no cal ser un gran expert ni tenir titulació, i podeu fer-ne un tast sense cap experiència prèvia de la mà dels centres d’immersió especialitzats. Tots els centres realitzen batejos d’immersió que permeten a qualsevol persona que sàpiga nedar fer una primera immersió amb total seguretat.

Segons el centre, sortirem amb vaixell o des de la costa i farem una sessió prèvia de piscina o una explicació teòrica de l’equip i l’activitat. En tots els casos el monitor us acompanyarà en tot moment, donant-vos total seguretat, encara que això no eviti passar una mica de nervis just abans d’entrar a l’aigua! Després, teniu garantida la satisfacció d’haver gaudit d’una experiència única i amb ganes de repetir-la.

 

Fotos: David Carbó, Toni Murray, Esther Torrent, Jordi Chias, Arxiu d’imatges PTCBG