Un fascinant taller d’astronomia a la Garrotxa

Voleu acabar l’any veient el cel com mai l’heu observat? Us proposem un taller d’astronomia a la Garrotxa, una activitat única a l’entorn de l’església romànica de Sant Andreu de Gitarriu, i que us permetrà conèixer l’univers d’una manera amena i en ple contacte amb la natura.

activitats d'astronomia
L’església romànica de Sant Andreu de Gitarriu

L’activitat d’astronomia ens la proposen els amics de Vinpertour, i començarem amb un aperitiu de benvinguda amb productes locals de la Garrotxa i l’Alt Empordà. Per entrar en matèria, a través d’un audiovisual us explicaran els principals aspectes sobre cosmologia i tot el que necessiteu saber per entendre i interpretar el que veiem quan alcem els ulls en una nit estrellada. Ho fan en un format molt amè i adaptat al nivell de coneixements de cada grup, començant pels conceptes més essencials. Els astrònoms que us acompanyaran durant l’activitat son professionals amb molta experiència i us resoldran tots els dubtes que us puguin sorgir sobre estrelles, constel·lacions, planetes, misteris de l’univers…

Taller astronomia per adolescents
Eclipse de lluna a l’Alta Garrotxa

I a continuació, l’activitat es trasllada a l’exterior, on us hi espera un dels cels més espectaculars de la demarcació. Per a gaudir-ho amb tota la qualitat disposareu de dos telescopis de gamma alta, que us permetran observar detalls de l’univers que no havíeu ni imaginat que existissin.

Penseu a abrigar-vos bé, ja que les nits son fredes i l’activitat es duu a terme a força alçada (920 m.), en el paratge de Sant Andreu de Gitarriu. Des d’aquí, es desplega als vostres peus la Vall del Llierca i l’esplendor de l’Alta Garrotxa, un escenari abrupte que de nit sembla encara més majestuós.

És una activitat que fareu només amb el vostre grup, ja que s’ofereix en aquest format de petits equips per garantir un òptim aprofitament del taller. Heu de calcular que el taller d’astronomia té una durada aproximada d’una hora i mitja, després de la qual teniu tot un ventall de possibilitats per allotjar-vos a la Garrotxa i seguir gaudint d’aquesta comarca pirinenca.

Fotos: Kilian Vindel