Esquí a la Molina, amb la descoberta d’un paisatge fascinant amb el Telecabina la Molina (Cadí-Moixeró)

Us proposem un joc de contrastos. Una proposta per veure, en un mateix indret, dues postals absolutament oposades. Recordeu aquella Costa Brava d’estiu, en què de dia gaudiu banyant-vos de cala en cala, i que al capvespre es transforma en un paradís de calma i llum ataronjada? Doncs al Pirineu de Girona us proposem una contraposada descoberta del pic de la Tosa d’Alp, a més de 2.500 metres d’alçada.

Telecabina la Molina

El Pirineu sencer s’obre davant els vostres ulls

L’activitat es localitza a l’estació de La Molina. Aquest cim, on també hi ha el refugi Niu de l’Àliga, serà el punt d’inici dels vostres millors descensos, ara que teniu totes les pistes obertes i una neu òptima per a gaudir d’un fascinant dia d’esquí. I quan ja ho hàgiu donat tot, i un cop guardats els esquís o la taula de snow, regaleu-vos la formidable experiència de pujar de nou fins a aquest cim amb el Telecabina Cadí-Moixeró. Són gairebé tres quilòmetres i uns vint minuts de trajecte, durant els quals el paisatge pirinenc us fascinarà mentre es va obrint als vostres ulls, a mesura que el remuntador mecànic avança en el seu ascens. A partir de mitja tarda, amb la baixada del sol, el paisatge agafa un color més càlid, de repòs. I en arribar a dalt, el premi és total. Als vostres peus tota la immensitat de les muntanyes de la Cerdanya, Ripollès i Berguedà, l’extensió de la serralada cap a França i fins i tot, en dies nets, podeu veure la serra de Montserrat, el Montseny i fins i tot el Tibidabo de Barcelona.

Telecabina la Molina: pic de la Tosa d’Alp
Les vistes des del Niu de l’Àliga son fascinants

Una vetllada extraordinària a 2.500 metres

No trobareu mai el moment de tornar a baixar, perquè aquest paisatge embriaga, i més encara quan es comencen a encendre els llums de pobles i valls pirinenques. Si voleu, fins i tot us podeu quedar a sopar al restaurant de la Tosa d’Alp, amb la calidesa d’una bona llar de foc encesa. El passeig nocturn del Telecabina és els dissabtes, amb reserva 24 hores abans a través del correu receptiu@lamolina.cat. Consulteu horaris i més informació.

I com us dèiem a l’inici, aquesta proposta de contrastos és extraordinària. Perquè arribar fins aquí, al punt més alt de La Molina, no només us permetrà gaudir d’un espectacle visual únic, sinó que durant el dia també us permetrà connectar amb les pistes de Masella, a tots aquells que hàgiu adquirit el forfait conjunt de les dues estacions, i que us ofereix un global de 132 pistes en el que és el domini esquiable més gran del Pirineu.

Refugi Niu de l'Àliga

Informeu-vos també de les baixades nocturnes que s’organitzen des de La Molina, perquè aleshores el paquet sí que ja no pot ser més complet: paisatge top, sopar amb un decorat natural inigualable i descens esquiant a la llum de la lluna. A veure qui ho supera!

Fotos: La Molina i Toni Grases