La Transpyr, més assequible amb el format relleus

Ciclistes a la Transpyr Coast to Coast
Finalistes de l'equip femení de la Transpyr Coast to Coast
Participants de la Transpyr Coast to Coast
Ciclistes de la Transpyr Coast to Coast
Participants a la línia de sortida de Transpyr Coast to Coast

La Transpyr Coast to Coast és una de les deu millors proves de Mountain Bike del món, segons National Geographic, i de cara a la novena edició que es disputarà l’estiu vinent anuncia una novetat important, sobretot pels amics i colles de ciclistes amants de l’aventura. I és que s’estrena la modalitat per relleus C2C Relay, una nova fórmula per assolir el prestigiós repte en equips de dos o quatre ciclistes. La nova modalitat, que ja té obertes les seves inscripcions, ofereix la possibilitat de descobrir aquesta inoblidable aventura d’una forma divertida i en companyia d’amics, sense renunciar a gaudir dels privilegiats paisatges de la Costa Brava i els Pirineus i compartint l’extraordinària missió d’unir en grup el mar Mediterrani i el Cantàbric.

Roses serà un any més la ciutat que aculli els 400 ciclistes vinguts d’arreu del món disposats a creuar els Pirineus en 7 etapes, fent la primera parada a Camprodon. Aquesta etapa és la que més sorprèn als participants que no coneixen el patrimoni natural de Girona, que queden admirats de l’evolució paisatgística que troben des de la sortida a la Costa Brava nord fins a l’arribada a la falda del Pirineu de Girona. L’endemà, en l’etapa que els porta fins a La Seu d’Urgell, els ciclistes gaudeixen del pas de la prova per paratges tan emblemàtics com La Molina i la plana de la Cerdanya.

Etapes més assequibles

La proposta de C2C Relay està dirigida també als ciclistes que tinguin ganes de formar part d’aquesta aventura però que no han tingut el temps suficient de preparació per afrontar la travessia completa de 780 km. Amb aquesta fórmula es plantegen etapes d’entre 40 i 60 quilòmetres diaris per a cada relleu, de manera que l’esforç queda repartit mentre que la satisfacció de formar part del paisatge canviant i del selecte recorregut, és completa.

El funcionament és molt senzill: el primer relleu pren la sortida amb el gran grup de participants, tant si es tracta d’un ciclista sol o en parella, i té la missió d’arribar fins al segon avituallament de cada etapa. Els seus companys faran aquest recorregut en vehicle propi i esperaran en aquest punt, amb les seves bicis preparades, l’arribada dels seus amics. El ritme de pedaleig permet que abans puguin anar a trobar els seus companys a diferents llocs de pas del recorregut, de manera que el contacte entre el grup és permanent.

I arribats a meitat de l’etapa es produeix el canvi, i els que fins ara havien conduït i animat els seus col·legues afrontaran damunt de la bici la segona part de l’etapa fins a la línia de meta, on ja els esperaran de nou els seus companys, amb ganes de compartir rialles, impressions i records. L’ordre de participació pot modificar-se, de manera que tots podran experimentar les il·lusionants sortides i les emotives arribades a meta.

Fotos: Quique Rico, Marc Roca i Fotoesport BCN