Turisme rural: desconnectar a plena natura

És una de les modalitats de vacances que més ha evolucionat els darrers anys i compta amb un ventall de possibilitats infinites, que s’adapten a les preferències dels seus hostes. I és que el turisme rural és una opció d’allotjament ideal per als qui volen estar més a prop de la natura i és també el punt de partida per la pràctica del turisme actiu, desconnectant de la rutina i posant al vostre abast experiències, activitats esportives i plans poc habituals sempre en contacte amb el medi rural i natural. Aquest és el gran al·licient, i per això multitud de cases repartides per tota la geografia s’han adaptat per oferir aquesta fórmula amb tan caliu, integrant-se en un model turístic genuí al servei de famílies, parelles, grups d’amics i col·lectius. Tots ells comparteixen el desig de desconnectar en una atmosfera ideal que els obre la porta per explotar al màxim la seva estada al Pirineu o la Costa Brava, en uns establiments en què se sentiran com a casa i on trobaran tots els serveis personalitzats per practicar esports i activitats de natura.

Turisme rural és sinònim de qualitat i autenticitat, i a banda d’un munt de cases rehabilitades amb encant, amagades als mil i un racons que teniu per explorar, n’hi ha algunes que s’agremien per arribar al seu públic final de forma conjunta. És el cas de l’Associació Turisme Rural Girona, que agrupa més de 300 establiments que garanteixen una experiència de qualitat basada en l’autenticitat i l’aproximació a la vida rural tradicional, preservant un alt nivell de confort i oferint un gran catàleg de serveis. Hi trobareu establiments a la Garrotxa, Ripollès, Cerdanya, Pla de l’Estany, Gironès, La Selva, Alt Empordà i Baix Empordà, una gran varietat de masos amb activitats d’agroturisme i cases rurals restaurades amb molt d’encant. Tot un ventall de possibilitats per gaudir en família i desconnectar en plena natura, amb diferents modalitats de lloguer de la casa completa o per habitacions, amb totes les fórmules de pensió i envoltades de natura, amb el respecte pel medi ambient com a forma d’entendre la vida.

De la seva banda, l’Associació Turisme Rural La Selva agrupa més de 30 cases rurals, des del Montseny a la Costa Brava, També a la Garrotxa hi ha l’associació Àmbit Rural, que us posa a l’abast cases còmodes i ben situades, amb totes les capacitats que us facin falta. Aquestes associacions ofereixen plataformes web amb centrals de reserves, fet que facilita la recerca d’una escapada ideal, i us informen de les ofertes i les activitats complementàries que podeu realitzar durant la vostra estada a pagès.

Desconnecteu!

Fotos: Esperanza Riera, Ruralesdata, Albert Balaguer, Maria Geli Pilar Planaguma, Arxiu Imatges PTCBG