Un MIC imparable

Arriba la Setmana Santa, i també la 19a edició del MICFootball. Així que ja ho sabeu, apunteu-vos-ho a l’agenda perquè del 17 d’abril fins el 21 tindrà lloc el prestigiós torneig internacional a 36 seus de les comarques de l’Alt i el Baix Empordà, la Selva i el Gironès. Un esdeveniment que durant la Setmana Santa omple de jugadors i acompanyants allotjaments de la Costa Brava i l’interior de les comarques gironines, activa a restaurants, botigues i museus, lloguers de cotxes i autocars. Tot plegat genera un impacte econòmic estimat de més d’11 milions d’euros.

El que es coneix com el Mundialet de futbol base presenta cada any alguna novetat, i enguany s’hi afegeixen dues noves seus: els camps del Peralada i del Vilablareix. També destaca el desdoblament de la categoria juvenil i la inclusió del VAR.

La inauguració es fa avui a l’estadi de Vilatenim, a Figueres, mentre que a Palamós i a Figueres s’hi disputaran les finals.

Encara que sembli impossible el MIC segueix creixent i es fa imparable, un fenomen global seguit arreu del món. Tant és així que, aquesta edició, s’incrementaran les retransmissions televisives i per streaming, i una bona part de la competició es podrà seguir des de qualsevol racó del planeta per diferents plataformes individuals.

Es preveu mantenir les xifres del 2018 amb més d’un miler de partits jugats per més de 6.500 jugadors, de 364 equips que vindran de 43 països diferents. Aquest 2019 s’ha ampliat el ventall de països participants amb l’entrada de l’Uruguai, Zàmbia, Kènia, Malta i l’Uzbekistan. Tot plegat, per aconseguir que el torneig sigui una oportunitat per a tots els participants de conèixer altres cultures i competir amb futures estrelles del futbol.

Com a espectadors, poder assistir en alguns d’aquests tornejos és una oportunitat d’or per veure els joves cracs del futbol mundial i, alhora, descobrir els pobles amb més encant de la Costa Brava i l’interior en una època tan florida.

No ens oblidem del MICBasketball

Per tercer any consecutiu i amb un gran èxit que el precedeix, el MICBasketball també hi serà, batent rècords de participació de països. El torneig tindrà lloc del 18 al 21 d’abril amb un total de sis categories masculines i femenines. Els partits es jugaran a vuit seus diferents (Lloret de Mar, Sils, Vidreres, Caldes de Malavella, Cassà de la Selva, Maçanet de la Selva, Girona i Santa Cristina d’Aro), on s’hi disputaran més de 130 partits de 60 equips procedents de 12 països. Si no us voleu perdre les finals, reserveu el vostre seient al pavelló de Fontajau (Girona).

Només amb tres anys de vida, aquesta competició de bàsquet que s’està fent un nom a nivell internacional, i ja hi ha vist passar jugadors com Dusan Tanaskovic, del KK Partizan i que ja ha debutat a l’EuroCup.

 

La importància del MICIntegra

Setena edició i endavant! El MICIntegra, adaptat a persones amb discapacitat intel·lectual, acollirà diversos equips de futbol i bàsquet que competiran entre ells el divendres 19 d’abril a Vidreres. El MICIntegra té l’objectiu de fomentar la creació d’un espai a l’imaginari esportiu per fer que aquests jugadors tinguin la seva pròpia competició.