Descobriu una altra perspectiva de Roses

Senderisme a Roses
Cap Norfeu, a Roses
Cala Montjoi a Roses
Persones fent running pel Cap de Creus.

Continuem proposant-vos diferents trams de camí de ronda, i ara volem parlar-vos de Roses. Aquesta vila de l’Alt Empordà, situada enmig dels Parcs Naturals dels Aiguamolls de l’Empordà i El cap de Creus, compta amb sis recorreguts perfectament senyalitzats i accessibles per els amants del senderisme i la natura. Però nosaltres, concretament, us volem parlar de dos trams de camí de ronda que formen part de la població: el que va de la platja de l’Almadrava (o el Far de Roses, que queda un mica més lluny) a Cala Montjoi, i el que va de Cala Montjoi a Cala Jóncols.

Doncs som-hi! Ens trobem a la platja de l’Almadrava i marxem sentit nord, iniciant la ruta al carrer Gauguin de l’Almadrava. Agafem un camí que és un estret corriol que passa arran d’aigua i on ens trobem penya-segats, pinedes, arbustos i roques escarpades. Només a un quilòmetre hi ha la Falconera, una punta que antigament va ser ocupada pels militars per la bona visibilitat que els proporcionava sobre la badia de Roses, i d’aquesta manera tenir-ne el domini.

Seguim caminant fins arribar a Cala Murtra i Cala Rostella, separades pel cap Blanc. I ara que és estiu, no us deixeu el banyador perquè qualsevol cala d’aquest tram us temptarà per fer-hi una capbussada! Molls o secs, continuem uns quilòmetres més i ja haurem arribat al nostre destí, Cala Montjoi, on mirant al fons de la vall, es distingeixen dues edificacions: el mas de Montjoi de Baix i el de Dalt.

És una ruta d’una hora i 50 minuts de durada, amb una dificultat mitja i que es pot fer a qualsevol època de l’any. Així que, podeu proposar-la fer a tota la família!

De cala Montjoi a cala Jóncols

Aquest és l’altre tram de camí de ronda que us animem a fer des de Roses, tot i que si esteu acostumat a caminar, podeu fer els dos camins seguits, que són uns 15 quilòmetres en total i que han estat oberts recentment.

Aquest segon tram també es dirigeix al nord. Sortim de l’aparcament de Cala Montjoi direcció a la platja i seguim resseguint la costa tot passant per la Punta de la Ferrera, Cala Calitjàs i la coneguda Cala Pelosa, on hi trobem una guingueta durant els mesos d’estiu. Aquí ens podem aturar i relaxar-nos una estona.

Continuem el camí enfilant-nos cap a la Torre Norfeu i Cap Norfeu, on la parada és obligatòria per contemplar l’espectacular paisatge que ens ofereix del Golf de Roses. De ben segur, que no podreu marxar sense haver fet alguna foto!

Reculant una mica, trobem una drecera que ens porta a una de les cales més boniques de la zona, la de Canadell. Allà, ens enfilem al turó per agafar l’altre vessant que ens porta direcció a Cala Jóncols. I ja haurem arribat al nostre objectiu!

Sobretot, feu el camí que feu, aneu ben calçats, no us oblideu la protecció solar i encara menys l’aigua! Així podreu gaudir bé de l’excursió, i observar els contrastos de la costa, els penya-segats, les aigües transparents de les cales que anem trobant, la sorra fina o rocosa… A més, Roses ofereix el marc idoni per a practicar qualsevol mena d’esport: senderisme, esports nàutics, vela, submarinisme… Ja tardeu!