Vacances d’ecoturisme, personalitzades i en petits grups a La Garrotxa

En moments de dificultats s’agraeix trobar a qui ens posa les coses fàcils. La crisi sanitària de la Covid-19 ha provocat que canviem la manera de relacionar-nos amb l’entorn i això afecta de ple les nostres escapades de cap de setmana o les mateixes vacances d’estiu. El visitant vol seguretat, per damunt de tot, i a La Garrotxa són conscients que qualsevol gest que ajudi a guanyar en tranquil·litat serà molt benvingut. Des de fa anys els diferents establiments s’han format per donar la millor informació als seus hostes un cop arriben a l’allotjament, coordinats a través de Turisme Garrotxa i el Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa.

Amb Trescàlia neix la figura del personal advisor

Però ara, per qüestions d’higiene i seguretat personals, no es poden repartir fulletons ni revistes, i l’excepcionalitat de la situació també farà que el visitant vulgui fer activitats de senderisme, tallers culturals o visites en grups reduïts.

I aquí apareix Trescàlia, l’agència de viatges de senderisme i natura que ha creat la figura del personal advisor, perquè ja no us calgui anar fins a l’oficina de turisme per informar-vos de les activitats que podeu fer a La Garrotxa durant la vostra estada.

Excurcionistes a Baget.

Aquesta persona serà cada setmana al vostre allotjament per parlar directament amb vosaltres i explicar-vos tot el que necessiteu saber per a gaudir de les vostres vacances: llocs per visitar, esdeveniments, mercats… El personal advisor disposa de tota la informació actualitzada, i al mateix moment resoldrà les consultes que vulgueu saber. Aquesta nova figura és un guia local, que a més, també us presentarà les millors propostes de visites per descobrir els paisatges del Parc atural de la Zona Volcànica de la Garrotxa.

L’exponent de l’ecoturisme

El personal advisor de Trescàlia és la representació de l’ecoturisme, una manera d’entendre els viatges per apropar-se i conèixer els espais naturals de manera responsable, respectant el seu equilibri, minimitzant els nostres impactes ambientals i gaudint a través de les experiències que ofereixen empreses compromeses amb la seva conservació. Quan fem ecoturisme no només coneixem i gaudim els indrets que visitem, sinó que a més protegim els seus valors (naturals, culturals, etnogràfics, gastronòmics, etc.), afavorint el desenvolupament socioeconòmic de la seva població local.

La Garrotxa entra al catàleg d’escapades d’ecoturisme 2020

Precisament Trescàlia i les seves propostes d’activitats a la Garrotxa han entrat a format part del catàleg 2020 del Club d’Ecoturisme a Espanya, una iniciativa pionera que ofereix experiències turístiques en espais naturals protegits. Agrupa 25 destinacions de tot l’estat espanyol i més de 450 empreses que assumeixen el seu compromís amb el desenvolupament sostenible.

La proposta de sabors autèntics de la Garrotxa que fa Trescàlia, del 2 al 5 d’octubre per a petits grups de gent, contempla una genuïna estada en hotels rurals que inclou visites guiades a petits productors de la zona, la descoberta de les pastures, visita a la cooperativa La Fageda, jocs de descoberta de l’entorn natural, visita al mercat setmanal d’Olot i guia  per a degustar els millors productes locals. Més informació i reserves a www.trescalia.com o al 657 861 805.

Fotos: Maria Geli i Pilar Planagumà, Arxiu d’Imatges PTCBG