La Vall de Núria proposa una cursa… virtual!

Que la tecnologia ha entrat a les nostres vides quotidianes per quedar-s’hi és un fet, i no és estrany trobar activitats altament lligades amb la natura que incorporen la utilització de ginys i propostes interactives per a fer-les més singulars. És el cas de la Vall de Núria, que proposa aquesta cursa virtual. No es tracta pas de córrer entre hologrames mentre ens escarxofem al sofà de casa, aquí caldrà suar de veritat gaudint del paisatge i la recompensa serà plantar-se en un dels indrets més bonics del país: la Vall de Núria amb el seu magnífic santuari i un entorn natural inigualable.

Anem a pams. Voleu saber en què consisteix aquesta proposta de senderisme 3.0? Doncs en una manera diferent de gaudir d’una de les rutes més populars a casa nostra, la que porta de Queralbs a Núria tot resseguint el Camí Vell. Pensada per excursionistes, per corredors, per famílies, parelles… Es pot fer corrent o caminant al vostre aire, perquè al final del que es tracta és combinar esport, tradició, natura i tecnologia. A més, ens estalviem el clàssic problema de quadrar agendes. No té data ni horari, es pot fer el dia i a l’hora que es vulgui, sols o acompanyats, però amb la gràcia que els participants sempre es podran comparar amb la resta de competidors i amb ells mateixos.

Tan senzill com descarregar-se l’app de Vall de Núria i crear el nostre perfil personal a Skitude. Llavors, anar a la secció de la Cursa Virtual i apuntar-nos-hi. El dia que ens plantem al Ripollès, iniciarem el cronometratge tot passant per la Plaça del Raig a Queralbs, on llegirem el QR de l’inici de la ruta amb l’aplicació. Un cop arribats a Núria, en el plafó situat per sobre la caseta del llac, marcarem en el QR el final de la ruta cronometrada. Ruta virtual completada! Pel camí haurem trobat tarteres, balmes, miradors, marrades, gorgues, salts d’aigua… 

Pssst! Ens n’oblidàvem. Per si no en teníeu prou amb el pla, atenció perquè hi haurà premis i sucosos, com estades a l’Hotel Vall de Núria o una participació gratuïta per a dues persones a la  travessa “Refugis del Torb” entre Núria i el Canigó, durant la temporada d’estiu 2019.

Pels competitius, no patiu pas: es pot realitzar la ruta tantes vegades com vulgueu o les cames us aguantin. El vostre perfil guardarà tots els resultats i a la classificació hi sortirà només el millor registre. A gaudir!