El millor windsurf del món a Sant Pere Pescador

Gran Premi Catalunya Costa Brava de Windsurf a Sant Pere Pescador
Windsurf a Sant Pere Pescador
Gran Premi Catalunya Costa Brava de Windsurf a Sant Pere Pescador
Gran Premi Catalunya Costa Brava de Windsurf a Sant Pere Pescador
Concentració de furgonetes Wolksvagen al Surfalegre, la gran festa del windsurf del càmping La Ballena Alegre de Sant Pere Pescador.
Gran Premi Catalunya Costa Brava de Windsurf a Sant Pere Pescador
Windsurf a Sant Pere Pescador

Arriba la cita que els millors windsurfistes del món tenen marcada al seu calendari de proves preferides. Del 5 al 10 de juny la platja del Cortal de la Devesa de Sant Pere Pescador acollirà una nova edició del Campionat del Món de Windsurf, amb el Gran Premi Catalunya Costa Brava que aplegarà els millors esportistes d’àmbit mundial d’aquesta espectacular disciplina.

La de la Costa Brava és una de les més apreciades entre els surfejadors d’onades, ja que la platja de Sant Pere reuneix tots els requisits que qualsevol amant d’aquest esport escriuria a la seva carta de desitjos: bon vent, bona temperatura, una platja de grans dimensions amb un paisatge excepcional i una organització amb molta experiència.

D’aquesta cita del mundial masculí a les aigües del Golf de Roses, que es celebra des de fa gairebé 20 anys, també en destaquen dos altres aspectes molt apreciats. D’una banda, el fet que els esportistes compten amb un camp de regates al costat mateix de la platja i de l’àrea on durant aquests dies conviuran els windsurfistes. I l’altre punt a destacar és la facilitat d’accés i la comoditat pel nombrós públic que s’aplega a la platja per seguir de prop les increïbles acrobàcies d’aquests autèntics especialistes de la vela.

La de l’Alt Empordà és la tercera parada del circuit mundial de windsurf, que arriba després de les competicions celebrades al Marroc, Japó i Corea i ho fa amb els millors especialistes del món en eslàlom, com els francesos Antoine Albeau i Pierre Mortefon o l’italià Matteo Iachino, que compten amb un impressionant palmarès.

El Campionat del Món de Windsurf – GP Catalunya Costa Brava forma part del PWA World Tour, un circuit en què, a través dels mars dels diferents continents, participen els millors professionals del windsurf i en el qual es reparteixen importants premis. Aquest circuit escull les platges amb millors condicions per navegar i amb una bona estructura per desenvolupar-hi l’esport a nivell amateur, i en aquest sentit el Golf de Roses i la platja de Sant Pere Pescador estan reconeguts a nivell mundial com un referent del windsurf.

Festa del surf i concentració de furgonetes Volkswagen

Si hi ha un vehicle que identifica la tribu windsurfera aquest és la furgoneta Volkswagen. I coincidint amb el PWA World Tour del 8 al 10 de juny també se celebra la Surfalegre, la gran festa del windsurf del càmping La Ballena Alegre de Sant Pere Pescador. Enguany arriba a la 15a edició i a banda d’una àmplia oferta d’activitats relacionades amb aquest esport reuneix una gran concentració de furgonetes Volkswagen, que no poden faltar allà on van els esportistes que es mouen a la recerca de les millors onades.

Fotos: Carter, PWA World Tour