Camins infinits amb la xarxa Itinerànnia

Coneixeu Itinerànnia? És una xarxa de camins senyalitzats a través del Ripollès, la Garrotxa i l’Alt Empordà que us ofereix més de 2.500 quilòmetres de senders que discorren per espais històrics que posen en valor el paisatge, la cultural i la gastronomia del territori. Ja sabem que per vosaltres fer senderisme és molt més que caminar, que us agrada assaborir el territori, trobar-vos de cara amb la natura i amb la història. I amb Itinerànnia obtindreu tot això, perquè aquest ampli conjunt de camins se situa al mapa del Pirineu posant al vostre abast els seus recursos turístics, naturals i culturals.

Basat en el model suís de rutes entrellaçades, la xarxa de senders bàsica és com un mapa de carreteres però pedestre, aplicant el concepte de xarxa viària en àrees rurals, el que permet a l’usuari arribar a qualsevol punt del territori i moure’s amb llibertat i, molt important, amb total seguretat. La senyalització de seguiment són marques de pintura groga d’uns 3x10cms.

Una acurada selecció de camins

Seguint uns criteris comuns a les tres comarques participants es va fer un inventari previ de camins, documentats pels veïns de la zona, agrupacions excursionistes, ajuntaments, parcs naturals, oficines de turisme, etc. Seguidament es va confeccionar un mapa amb els recursos que oferien aquests itineraris, creant així un mapa de serveis turístics. Així doncs, es van prioritzar els camins amb encant que tenien més proximitat als equipaments turístics, als serveis de la comarca i a recursos d’alt interès vinculats a la cultura, al patrimoni, a la gastronomia, a la història i a les particularitats del territori. Finalment, aquests senders s’han senyalitzat amb molta cura i són el que formen part d’aquesta xarxa que dona noves oportunitats de desenvolupament als municipis que l’acullen.

En els darrers temps, la xarxa de senders bàsica  que permet la mobilitat entre els municipis (senyals amb la punta de color vermell), s’ha anat densificant amb propostes de rutes circulars a l’entorn dels municipis (senyals amb la punta de color verd).  Aquests itineraris permeten donar a conèixer racons desconeguts a cada municipi. Algunes de les noves propostes ja no són només per caminar, ja que s’hi han afegit altres atractius com anar en bicicleta o corrent.

Del Pirineu a la Costa Brava

Camins de mar a muntanya, i viceversa, creuant les comarques del nord de Girona i frontereres amb França. A través de la xarxa de senders es reinventen les sensacions caminant i gaudint del territori: assaborint el Pirineu al Ripollès, descobrint l’interior a la Garrotxa i fent una nova mirada al litoral de l’Alt Empordà.

Rutes a la carta amb Itinerànnia

A través d’Itinnerània podeu confeccionar-vos la ruta que més us convingui, en funció del temps que hi vulgueu dedicar, el grau de dificultat o els interessos culturals i naturals que més us motivin. La plataforma també ofereix més de 115 propostes de rutes ja planificades que també podeu acabar adaptant al vostre aire.

Hi trobareu rutes de tota mena, des d’excursions d’unes poques hores fins a estades de senderisme de varis dies que inclouen allotjament, els restaurants i el transport d’equipatges. A més, si us descarregueu l’aplicació mòbil gratuïta al llarg del camí visualitzareu tots els punts d’interès i l’oferta propera al lloc on esteu ubicats.